go-with-golazo-neg

ENGIE Knokke Run: 1 mei is feestdag voor meer dan 2000 lopers

Golazo
Golazo

Op maandag 1 mei strijkt de ENGIE Running Tour traditiegetrouw neer in Knokke-Heist. Lopers kunnen kiezen voor een parcours van 1,5 km, 6,5 km, 10 km, 21 km of zelfs 33 km langs de mooiste plekjes van Knokke-Heist. Online inschrijven kan nog tot en met 30 april. Er worden maandag meer dan 2000 deelnemers aan de start verwacht.

De ENGIE Knokke Run staat garant voor een leuke sportieve voormiddag aan zee. Om half 10 bijten de lopers van de 21 en de 33 km de spits af. Een kwartier later mogen de jongste deelnemertjes eraan beginnen in de 1,5 km lange Kids Run. Om half 11 weerklinkt het startschot voor de 6,5 km en om 10u45 tot slot mogen de lopers van de 10 km eraan beginnen. Start en aankomst van alle afstanden is het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

“Onze traditionele stratenlopen op 1 mei zijn onder meer door de knowhow van onze gemeentelijke Sportdienst en de professionele organisatie van Golazo uitgegroeid tot een topevenement dat een paar duizend deelnemers uit de verste hoeken van ons land naar onze sportieve kustgemeente lokt. Sportbeleving op haar best”, glundert een trotse burgemeester Piet De Groote.

“Vijf verschillende afstanden met elk een eigen verhaal maken van de ENGIE Knokke Run dé ideale sportieve happening voor het hele gezin!”, vult schepen van Sport Jan Morbee aan. “Sportieve kids tussen 6 en 12 jaar schitteren in de Kids Run over 1,5 km. Onder begeleiding van clowns, mariniers, feeën en tovenaars beleven de kinderen ongetwijfeld de leukste anderhalve kilometer van hun leven. Hierna volgt een jogging over 6,5 km die open staat voor een breed publiek. Daarna start de Knokke 10K en 21K. Die nemen je mee langs een mooie mix van strand en bos, want je loopt op de Zeedijk, in het Zoute en door het Koningsbos. Ook nu weer is er de prestigieuze loop over 33 km, die dit jaar langs een gesloten wedstrijdparcours plaatsvindt. Mijn loopschoenen staan alvast klaar!”

Naar een inclusief en duurzaam evenement

De ENGIE Knokke Run maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. “Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen”, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Iedereen is welkom op de Running Tour: jongeren en volwassenen, met of zonder beperking, atleet of gelegenheidsloper. Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk mensen met verschillende achtergronden te betrekken bij dit mooie evenement en hen energie te geven om grootse dingen te doen!”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

De ENGIE Knokke Run is na de ENGIE 10 Miles de Charleroi, die op 12 maart plaatsvond, de tweede manche van de ENGIE Running Tour 2023. Nadien volgen nog stadslopen in Brugge (7 mei), Gent (21 mei), Tessenderlo (10 juli), Namen (10 september), Mechelen (24 september) en Hasselt (8 oktober).

PRAKTISCHE INFO ENGIE KNOKKE RUN

Programma maandag 1 mei 2023:

• 8u30: afhalen deelnamepakket
• 9u30: Start ENGIE Knokke Run 21 km en 33 km (1 gezamenlijke start)
• 9u45: Kids Run 1,5 km (3 starts in totaal)
• 10u30: Start ENGIE Knokke Run 6,5 km
• 10u45: ENGIE Knokke Run 10 km

Locatie:

• Start & aankomst alle wedstrijden: Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark (Smedenstraat 93, 8300 Knokke-Heist)
• Afhalen borstnummer, kleedkamers en bewaarplaats sporttassen: Sportcentrum De Stormmeeuw (E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist)

Deel dit bericht