go-with-golazo-neg

Op 1 mei maakt de ENGIE Knokke Run van Knokke-Heist opnieuw hét loopparadijs-aan-zee!

Golazo
Golazo

Op maandag 1 mei wordt Knokke-Heist andermaal omgetoverd tot hét loopparadijs-aan-zee. De deelnemers aan de ENGIE Knokke Run hebben keuze uit vijf verschillende afstanden, gaande van de anderhalve kilometer lange Kids Run tot een prestigieuze loop van 33 km voor de fervente lopers. Inschrijven voor de ENGIE Knokke Run kan vanaf nu.

Op de Dag van de Arbeid zijn traditiegetrouw de lopers aan zet in Knokke-Heist. Dankzij tal van animaties, de feestdag én het (hopelijk) zachte lenteweer belooft de ENGIE Knokke Run, waarvan de eerste editie reeds in 1987 plaatsvond, opnieuw een uniek loopfeest te worden. Verspreid over de verschillende afstanden worden er op 1 mei zo’n 3000 lopers verwacht in de meest oostelijke kustplaats van ons land.

“Onze traditionele stratenlopen op 1 mei zijn onder meer door de knowhow van onze gemeentelijke Sportdienst en de professionele organisatie van Golazo uitgegroeid tot een topevenement dat duizenden deelnemers uit de verste hoeken van ons land naar onze sportieve kustgemeente lokt. Sportbeleving op haar best”, glundert de trotse burgemeester Piet De Groote.

“Vijf verschillende afstanden met elk een eigen verhaal maken van de ENGIE Knokke Run dé ideale sportieve happening voor het hele gezin!”, vult schepen van Sport Jan Morbee aan. “Sportieve kids tussen 4 en 12 jaar schitteren in de Kids Run over 1,5 km. Onder begeleiding van clowns, mariniers, feeën en tovenaars beleven de kinderen ongetwijfeld de leukste anderhalve kilometer van hun leven. Hierna volgt een jogging over 6,5 km die open staat voor een breed publiek. Daarna start de Knokke 10K en 21K. Die nemen je mee langs een mooie mix van strand en bos, want je loopt op de Zeedijk, in het Zoute en door het Koningsbos. De dag begint met een prestigieuze loop over 33 km, die dit jaar op een gesloten wedstrijdparcours plaatsvindt. Mijn loopschoenen staan alvast klaar!”, aldus Morbee.

Naar een duurzamer evenement

De ENGIE Knokke Run is na de ENGIE 10 Miles de Charleroi, die op zondag 12 maart gelopen wordt, het tweede van acht evenementen in de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land.

“Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen”, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

Deel dit bericht