go-with-golazo-neg

ENGIE Knokke Run verwelkomt zondag meer dan 2000 lopers

2_27100818_knokke2704B

Op zondag 1 mei vindt in Knokke-Heist traditiegetrouw de ENGIE Knokke Run plaats. De deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden, met als neusje van de zalm een gloednieuwe run van 33 km. Inschrijven kan nog altijd. Er worden zondag meer dan 2000 lopers aan de start verwacht.

“Onze traditionele stratenlopen op 1 mei zijn onder meer door de knowhow van onze gemeentelijke Sportdienst en de professionele organisatie van Golazo uitgegroeid tot een sportief topevenement dat duizenden deelnemers uit de verste hoeken van ons land naar de Oostkust lokt”, vertelt schepen van Sport Jan Morbee. “Aangemoedigd door het onverhoopte succes van de halve marathon vorig jaar voorzien we nu in de editie 2022 ook nog eens een bijkomend parcours van 33 km. Dankzij een joggingparcours van 6,5 km en een snedige 10K kunnen we dit jaar dus uitpakken met maar liefst vier verschillende afstanden, waardoor zowel beginnende als geoefende lopers ruimschoots aan hun trekken komen. Voeg daar ook nog eens de geanimeerde Kids Run van 1,5 km bij en dan begrijp je dat de ENGIE Knokke Run dé ideale sportieve happening voor het hele gezin is”, glundert de sportschepen van Knokke-Heist.

Parcours

Hoe ziet het parcours eruit? Dat slingert van start tot finish langs verschillende toeristische trekpleisters zoals de Zeedijk en de residentiële wijk Het Zoute. Wie voor de 21 km kiest, loopt langs de Zwinpolders. Wie zich aan de 33 km waagt, krijgt er nog een lus langs de Put van Cloedt, het Generaal Willemspark en het Zegemeer bovenop. De Belgische kust mag dan wel vlak zijn, de kuitenbijters in het Koningsbos zullen voor iedereen de kuiten extra onder druk zetten. Kortom: een gevarieerd parcours dat het beste in de loper naar bovenhaalt. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

Ochtendstart

In tegenstelling tot de voorbije jaren worden alle wedstrijden van de ENGIE Knokke Run voor de middag op gang geschoten. Op die manier kunnen de vele families die deelnemen aan de ENGIE Knokke Run nadien nog genieten van een dagje aan zee. Online inschrijven voor de ENGIE Knokke Run kan nog tot en met zaterdag 30 april. Lopers kunnen zich zondagochtend ook nog ter plekke inschrijven in Knokke-Heist.

ENGIE Running Tour

De ENGIE Knokke Run is na de ENGIE 10 Miles de Charleroi het tweede van negen evenementen in de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. “Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen”, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Na Charleroi en Knokke strijkt de ENGIE Running Tour dit jaar nog neer in Brugge (8 mei), Gent (15 mei), Tessenderlo (11 juli), Namen (11 september), Mechelen (25 september), Luik (2 oktober) en Hasselt (9 oktober).

PRAKTISCHE INFO ENGIE KNOKKE RUN

Programma zondag 1 mei:

– 9u: Start 33 km
– 9u45: Kids Run – 1,5 km (4-12 jaar)
– 10u15: Start 6,5 km
– 10u45: Start 10 & 21 km

Locatie:

– Start & finish: Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park

Deel dit bericht