go-with-golazo-neg

Nieuwe afstand is meteen de populairste in ENGIE Knokke Run

coverknokke

De ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste Belgische stadslopen, is dit weekend uit de startblokken geschoten met de ENGIE Knokke Run. De deelnemers konden kiezen uit drie omlopen, waarvan de nieuwe 21 km meteen de populairste bleek.

1 mei is in Knokke-Heist traditioneel een hoogdag voor lopers en daar is dit jaar 2 mei aan toegevoegd. Heel het weekend lang konden sportievelingen de meest oostelijke kustplaats van ons land al lopend verkennen. Er was keuze uit drie bepijlde omlopen: 6,5 km, 10 km en 21 km. Start en finish van alle parcoursen bevonden zich in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

De 21 km was dit jaar nieuw op het programma en bleek meteen een schot in de roos. Liefst 45% van deelnemers koos voor de halvemarathonafstand. Zij zagen Schotse hooglandrunderen, konikpaarden, shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten tijdens hun passage langs het Zwin Natuur Park en door de Zwinduinen.

Alle drie de afstanden zochten de groenste stukjes van Knokke-Heist op met onder andere een passage door het Koningsbos. En uiteraard mocht ook een stukje Zeedijk niet ontbreken. Longen wagenwijd openzetten, de gezonde zeelucht inademen en lopen maar! Het weer was er ideaal voor: best wel een stevig zeebriesje, maar wel heel het weekend lang zonnig!

In totaal namen 2100 lopers deel aan de ENGIE Knokke Run en dit uiteraard op volledig coronaveilige wijze. Er was een limiet op het aantal deelnemers per dag en per tijdslot en iedere deelnemer diende uiteraard te allen tijde de socialdistanceregels te respecteren. Ook omwille van corona was er dit jaar uitzonderlijk enkel een georganiseerde bevoorrading aan de finish en niet onderweg.

Het enthousiasme onder de lopers in Knokke was groot. Het deed iedereen zichtbaar deugd nog eens aan een georganiseerde loop te kunnen deelnemen. De volgende afspraak in de ENGIE Running Tour is ENGIE Dwars door Brugge op 8, 9 en 16 mei.

Deel dit bericht